У цьому році відзначається 300-та річниця з дня народження славетного українського філософа, педагога, музиканта, письменника  Григорія Сковороди. Ця ювілейна дата  увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

З нагоди цієї події педагоги КЗ «ЦДЮТ Долинської міської ради» провели цикл виховних заходів, метою яких було ознайомлення гуртківців з життєвим та творчим шляхом видатного українця, його літературними творами, крилатими фразами, які ввійшли в історію української культури, писемності, своєрідної філософії.

В період з 14 по 24 листопада 2022 року керівники гуртків провели віртуальну екскурсію до Національного літературно-меморіального музею Г.Сковороди; пізнавальну годину «Український «Сократ»; відеогазету «Обличчя української історії. Г.Сковорода»; демонстрували кіноролик «10 цікавих фактів про Г.Сковороду»; організували онлайн-читання «Читаємо та слухаємо українською «Г.Сковорода «Байки харківські», декламацію творів Г.Сковороди: байка «Бджола та шершень», вірш «Всякому місту – звичай і права» тощо.

 Про Григорія Сковороду існує багато легенд і переказів. Ніколи не  забудеться його любов до свободи, викарбувана на могилі: «Світ ловив мене, та не спіймав…»

Від cdut-dolynska

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.