У час потужної інформатизації та діджиталізації дуже багато напрямків діяльності переноситься в мережевий формат, інтернет-технології стали піковим переломним моментом людства. Не обійшов стороною цей процес і освітян. Період вимушеного карантину, протягом якого працюють педагоги та навчаються діти України та світу, – період змін, нововведень, перезавантаження поглядів, ідей, теорій. Тому актуальною темою стало дистанційне навчання.

09 жовтня 2020 року у КЗ «ЦДЮТ Долинської районної ради» пройшов семінар-практикум для керівників гуртків на тему «Методичні технології дистанційного навчання». Захід підготувала і провела методист закладу Добош Н.І.

Метою семінару було сприяння педагогам у пошуку і розробці власного інструментарію у структурі дистанційного навчання на час карантинного періоду.

Керівники гуртків отримали рекомендації щодо впровадження дистанційного навчання на заняттях гурткової роботи:ознайомились з різними  дистанційними формами проведення занять у гуртку, найдоступнішими та найлегшими засобами зв’язку з вихованцями гуртків та проведення онлайн-занять, найпоширенішими платформами соціальних мереж Google, FaceBook.

Запропоновано ряд онлайн-платформ для професійного  зростання  педагогів-позашкільників в умовах дистанційного навчання.

З учасниками семінару  проведено практичне заняття «Створення фотоколажу» за програмою Фотошоупро.

Педагоги взяли активну участь у онлайн-грі «Kahoot!», яку підготувала заступник директора з виховної роботи Гасаненко О.С. 

Дистанційне навчання – це можливість спробувати свої сили у новому амплуа, можливість «перезавантажити» власну систему поглядів на освітній процес та залишатись конкурентоспроможним педагогом.

Від cdut-dolynska

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.